jueves, 29 de octubre de 2009

Refranyer

A classe de Comunicació oral, escrita i digital, la nostra professora Roser Ros, ens ha dictat una sèrie de refranys. Després ens va deixar temps per tal de que ens inventèssim uns altres refranys nosaltres, però utilitzant les diferents frases dels refranys dictats amb anterioritat. Aquests són el meu refranyer personal:

1-Qui llengua té,
se les pensa totes.

2- Qui vol pressumir,
no té el seny gaire eixerit.

3- Qui t'entengui,
ha de patir.

4- Qui canta a la taula i es pixa al llit,
té el cap ple de fum.

martes, 27 de octubre de 2009

Imatge digital

Per tal de realitzar aquesta pràctica hem utilitzat el programa GIMP (programa lliure per poder manipular les imatges).
Durant la classe vam estar realitzant els mateixos canvis que hem fet, cadascú amb la seva foto a casa seva, amb una fotografia dónada per en Jordi Simón.

La pràctica consistia en crear, a partir d'una imatge personal, tres imatges les quals fossin diferents:
  1. Un fragment de la imatge original.
  2. Reduir el nombre de píxels del conjunt de la imatge.
  3. Treure un element de la imatge.

Imatge original - Mida de la imatge:2592x1944píxels


Primer pas: Un fragment de la imatge original.




Agafem la imatge original i seleccionem una part de la fotografia, llavors la tallem i l'enganxem en una nova pàgina i ho guardemen format jpg.


Segon pas: Reduir el nombre de píxels del conjunt de la imatge.




Al'hora de reduir els píxels de la imatge hem d'anar a "Imatge" i clicar a "Escalar la imatge" i canviar el nombre de píxels que apareixen inicialment per 400 x 300 píxels.



Tercer pas: Treure un element de la imatge.



L'últim pas consisteix en treure un element de la imatge. En el meu cas he seleccionat un tros del cel, l'he copiat (CTRL +C) i després l'he enganxant (CTRL+V) sobre el fanal que es veu a la part dreta de la fotografia. Per tal d'eliminar-ho de la imatge original, he hagut d'arrossegar el tros que he copiat i he enganxat a sobre de l'element que vull eliminar. Per tal de que no es noti he utilitzat l'eina anomenada "clonador".

jueves, 22 de octubre de 2009

A la darrera classe de Comunicació oral, escrita i digital, la professora Roser Ros, ens ha fet anar a la biblioteca i mirar a partir d'un número, en el meu cas el 5, agafar el cinquè llibre de qualsevol prestatgeria, la cinquena pàgina i apuntar la cinquena línia. Després d'aquest procés vam haver de crear una poesia. Aquest va ser el meu resultat:


L'home observa amb atenció,
la casa encantada en silenci.
Els tigres tornen a regnar el Paradís
per no perdre's el crit.

Els xiscles interrompren l'avís
i els tigres el crit
El llibre mortal necessita preguntes
per contestar-les després.

miércoles, 21 de octubre de 2009

Calendari dels colors

El passat dimecres a classe de Comunicació oral, escrita i digital,la nostra professora, la Roser Ros, ens va recitar un poema d'Albert Ràfols anomenat Calendari de colors.
A partir d'aquest poema vam haver de realitzar un poema propi amb diversos versos del poema de Albert Ràfols.
Aquest va ser el meu resultat:

El dilluns
entra per la porta blava.

El dimarts
el roig incandecent del semàfor.

Dimecres tres gotes de llimó
en un vas de ginebra.

El dijous és verd fosc
com un espès bosc.

El divendres
violetes tendres.

Dissabte
es pinta els ulls de gris brillant.

I el negre del diumenge
ni m'hi deixa veure!

sábado, 10 de octubre de 2009

Digitalització a les aules. Treball Blogosfera

El meu grup de treball de la Blogosfera, que som la Núria Garrido, Laura Molina, Sara Quiñoy, Iris Salat i jo vam decidir que la Digitalització a les aules, seria un tema adient per treballar-ho i alhora informar-nos. Aquest tema el treballem centrar-nos en tota Espanya o en les diverses Comunitats Autònomes que aquest país té. En el meu cas m'he centrat en la Comunitat Autònoma de Catalunya.

La notícia l'he tret de la següent pàgina web: http://www.3cat24.cat/noticia/403578/catalunya/Els-ordinadors-portatils-arribaran-aquest-curs-a-33000-alumnes-catalans

Resum de la notícia:

A partir d'aques curs 2009/2010 el govern català vol instaurar a 325 escoles catalanes el nou pla que consiteix en introduir a les aules els ordinadors. Amb aquest pla es vol arribar a aconseguir que els nois i noies es familiaritzin amb aquestes tecnologies però sempre des de un àmbit educatiu.

El pla esta dividit en dues fases, la primera consisteix en que al començament del curs 09/10, 6.000 alumnes dels dos primers cursos de l'ESO comencin a utilitzar aquesta nova eina en totes les asignatures, mentre que la segona fase consistirà en que a principis de l'any 2010, 16.000 alumnes de secundària i 11.000 de cinquè i sisè de primària també utilitzin els ordinadors a totes les asignatures. Després d'aquesta prova el Departament d'Educació de la Generalitat instaurarà aquest pla durant els pròxims quatre anys.

La Generalitat subvencionarà els portàtils, és a dir que s'encarregaran de la meitat del que costin, 150 € mentre que les famílies haurán de pagar la resta. Per a les famílies que no poden fer front a aquestes mesures podrán demanar beques per tal de poder pagar els 150€ restants.
Aquests ordinadors tindran un sistema de control per tal de que els alumnes els utilitzin de manera educativa. Aquesta informació la va explicar el secretari de Polítiques Educatives, Francesc Colomer en un programa de ràdio català.

miércoles, 7 de octubre de 2009

Treball revista seminari


Cita de la revista:

Protagonistes, ja!: Perspectiva de la infancia i l’adolescència. [Barcelona]. (2009), núm. 51

Llengua en què es publica: Aquesta revista està publicada en llengua catalana.

Contingut i seccions:

La revista està composta per diversos apartats com són l'editorial, diferents articles i notícies relacionats amb la infància, un debat que parlava del Consell Nacional d'infància de Catalunya.


Interès pel seminari:

“Projecte d’atenció especialitzada per fills i filles víctimes de violència familiar i de gènere”.
Aquest article ens sembla interessant ja què parla sobre l’ajuda psicològica als infants, esl quals han patit violència de gènere per part de la família, normalment pares.
Aquesta ajuda la ofereix la Fundació IReS, per tal que aquest nens en un futur no arribin a ser com els pares maltractadors, i es recuperin d’aquestes males experiències.

Cita de l’article:

PLAZA, M. psicòloga, BUSTAMANTE, J. psicòleg, ROCHE, Fi. Educadora. FABRA,N. Directora de Recerca, Desenvolupament i Formació.FUNDACIÓ IReS, S.A. // “Projecte d’atenció especialitzada per fills i filles víctimes de violencia”. // Protagonistes, ja! 2009. nº 51, pàg. 10-11.


Resum de l’article:

La IReS es una organització que s’encarrega de millorar la societat, centrant-se en quatre àmbits: inclusió social, infancia i família, accions contra la violència familiar i de gènere i acció social en el sistema judicial.
Aquest article es centra en l’àmbit de la violència familiar i de gènere, respecte els ifants que són maltractats per part dels pares, ja sigui de forma psicològica com física, i per les mares que no conencten amb els seus fills.
El projecte que realitza la IReS es que l’infant pugui tenir una llar tranquila, sense problemas i alhora prevenir les posibles seqüeles que aquest pot desenvolupar en el seu futur, com alteracions físiques, emocionals i conductuals (transtorn del son, baixa autoestima, agressivitat…).
Els nens i nenes es pregunten el perquè d’aquestes situacions i arriben a creure que les son les formes correctes de conviure amb la resta de gent.
L’IReS s’encarrega d’organitzar treballs individuals i grupals tant amb infants com amb mares. Amb els infants el procès de recuperació té una durada mínima d’un any i es realitza en tres fases: acollida, tractament i seguiment.
En aquest treball també s’impliquen les mares ja que tenen un paper fonamental a la vida dels seus fills i aprenen a conectar amb aquests, aconseguint així un vincle necessari mare- fill.


Comentari de l’article:

Actualment hi ha moles nen que pateixen violència de gènere en l’àmbit familiar i des de fa quaranta anys l’IReS realitza una tasca per tal de millorar això.
Personalment i com a futures mestres, creiem que els projectes d’aquesta organització porta a terme són una bona manera de millorar la societat per tal de que els futurs pares no repeteixin les accions viscudes amb anterioritat.
La mare té un paper molt important en l’educació del fill per tal de que es produeixi una comunicació assertiva, per això, estem d’acord en la recuperació de la mare com a tal.