
Cita de la revista:
Protagonistes, ja!: Perspectiva de la infancia i l’adolescència. [Barcelona]. (2009), núm. 51
Llengua en què es publica: Aquesta revista està publicada en llengua catalana.
Contingut i seccions:
La revista està composta per diversos apartats com són l'editorial, diferents articles i notícies relacionats amb la infància, un debat que parlava del Consell Nacional d'infància de Catalunya.
Interès pel seminari:
“Projecte d’atenció especialitzada per fills i filles víctimes de violència familiar i de gènere”.
Aquest article ens sembla interessant ja què parla sobre l’ajuda psicològica als infants, esl quals han patit violència de gènere per part de la família, normalment pares.
Aquesta ajuda la ofereix la Fundació IReS, per tal que aquest nens en un futur no arribin a ser com els pares maltractadors, i es recuperin d’aquestes males experiències.
Cita de l’article:
PLAZA, M. psicòloga, BUSTAMANTE, J. psicòleg, ROCHE, Fi. Educadora. FABRA,N. Directora de Recerca, Desenvolupament i Formació.FUNDACIÓ IReS, S.A. // “Projecte d’atenció especialitzada per fills i filles víctimes de violencia”. // Protagonistes, ja! 2009. nº 51, pàg. 10-11.
Resum de l’article:
La IReS es una organització que s’encarrega de millorar la societat, centrant-se en quatre àmbits: inclusió social, infancia i família, accions contra la violència familiar i de gènere i acció social en el sistema judicial.
Aquest article es centra en l’àmbit de la violència familiar i de gènere, respecte els ifants que són maltractats per part dels pares, ja sigui de forma psicològica com física, i per les mares que no conencten amb els seus fills.
El projecte que realitza la IReS es que l’infant pugui tenir una llar tranquila, sense problemas i alhora prevenir les posibles seqüeles que aquest pot desenvolupar en el seu futur, com alteracions físiques, emocionals i conductuals (transtorn del son, baixa autoestima, agressivitat…).
Els nens i nenes es pregunten el perquè d’aquestes situacions i arriben a creure que les son les formes correctes de conviure amb la resta de gent.
L’IReS s’encarrega d’organitzar treballs individuals i grupals tant amb infants com amb mares. Amb els infants el procès de recuperació té una durada mínima d’un any i es realitza en tres fases: acollida, tractament i seguiment.
En aquest treball també s’impliquen les mares ja que tenen un paper fonamental a la vida dels seus fills i aprenen a conectar amb aquests, aconseguint així un vincle necessari mare- fill.
Comentari de l’article:
Actualment hi ha moles nen que pateixen violència de gènere en l’àmbit familiar i des de fa quaranta anys l’IReS realitza una tasca per tal de millorar això.
Personalment i com a futures mestres, creiem que els projectes d’aquesta organització porta a terme són una bona manera de millorar la societat per tal de que els futurs pares no repeteixin les accions viscudes amb anterioritat.
La mare té un paper molt important en l’educació del fill per tal de que es produeixi una comunicació assertiva, per això, estem d’acord en la recuperació de la mare com a tal.