sábado, 28 de noviembre de 2009

Planeta OMNI

A l'assignatura d'educació visual i plàstica, vam haver de crear un planeta per el nostre OMNI (Objecte Musical No Identificat), realitzat a la classe de musica.

Aquest planeta s'havia de fer a partir de tots els materials, els quals ja coneixiem i ja havíem utilitzat fins al moment a totes les sessions d'educació visual i plàstica.

Aquest va ser el resultat:



















jueves, 26 de noviembre de 2009

"Els intruments de percussió"

El cul ens piquen i el carpó
amb la baqueta i el bastó.

El cap ens tusten i el clatell
amb la maceta i el martell.

I tots nosaltres, bons minyons,
dels mastegots en fem cançons.

Però la mosca ens puja al nas
i la farem com un cabàs.

No negareu que hem avisat:
els notre COP serà SONAT!



Autor: Miquel Desclot
Llibre: Poesies amb suc

martes, 10 de noviembre de 2009

OMNI

Fitxa tècnica OMNI

• Nom original: Zampapans
• Classificació científica: aeròfon.
• Classificacrió tradicional: vent.

Materials utilitzats:


• Set canyes de bambú
• Cordes
• Suport per unir les canyes
• Silicona
Descripció de la construcció:

Per tal de poder construir una flauta de pa he hagut d’agafar set canyes de bambu, tallar-les en diferents mides, buidar una part del seu interior. Després unir-les una a una amb ajuda d’una corda i el suport corresponent. Lligar-les totes juntes i llimar-les per tal de que quedi un intrument uniforme i l’acabat perfecte ja que el so que es produeix en cadascuna d’elles es diferent depenen de l’aire i la profunditat de cadascun.
Finalment per tal de que l’aire no s’escapi, dins de cada canya, vaig haver de tapar els petits foradets que té la canya original amb una mica de silicona.
Daquesta manera tenim feta la construcció de l’intrument, el qual podem tocar i fer una composició musical.

Manual d’instruccions (com es toca):

Per tocar el zampapans s’ha d’agafar amb les mans i apropar la part superior a la boca, bufar (cap abaix) als forats que té l’intrument per tal de que sorti la melodia.



FOTOGRÀFIA OMNI


















VIDEO


lunes, 2 de noviembre de 2009

pràctica audio

Un altre programa que hem treballat a Gestió de la informació i TIC, és l'Audacity. Aquest és un dels programes lliures que existeixen i es poden descarregar gratuitament.

A l'hora de realitzar aquesta pràctica hem de seguir una sèrie de passos que són les següents:

1- Gravar en una carpeta personal una cançó en format mp3.
2- Quan tinguem l'Audacty obert, obrim la cançó guardada anteriorment a la carpeta personal i apareix convertida per poder treballar amb el programa .
3- Seleccionar un minut qualsevol de la cançó amb el qual treballarem.
4- Triar un altre tros del minut abans seleccionat i clicar l'opció "editar" i seguidament "silenci". Amb aquest pas hem fet que un tros de la cançó quedi emmudit.
5- Després d'haver silenciat el tros, hem d'agafar el principi i el final d'aquest i seleccionar dins de l'opció "efectes", el fàding d'inici i fàding de final respectivament.
6- Després d'haver realitzat les modificacions (silenci i fàdings), hem de gravar amb un micròfon un missatge que tingui relació amb la cancó seleccionada per cadascú, en el meu cas la cançó és del grup OASIS i la cançó s'anomena "I'm outta time".
7- Per acabar amb el programa Audacity, hem de guardar la cançó en format mp3. Per poder guardar-la en aquest format hem d'anar a "fitxer", "exportar com a mp3", però abans de poder exportar-ho ens hauríem d'haver baixat a l'ordinador un descodificar LAME.
8- Registrar-nos a la pàgina web http://www.goear.com/ per tal de poder pujar el minut de cançó amb les respectives modificacions i generar un codi embed, per després pujar-ho al nostre blog.