viernes, 25 de diciembre de 2009
Intervenció de síntesi
En un primer moment vaig quedar-me una mica bloquejada, ja que estava rebent molta informació desconeguda en un moment, però amb el temps i amb l'ajuda, quan es necessitava, de les companyes em va començar a agradar més l'assignatura, vaig trobar l'interès que al prinicipi no l'hi vaig veure.
Gràcies a l'assignatura de Gestió de la Informació i TIC, hem pogut treballar temes desconeguts per mi i per les meves companyes, dins de l'informàtica dirigida per els/les futurs/es mestres. També ha estat una bona eina per poder unir en un mateix lloc les assignatures que hem estat treballant al llarg del semestre.
Tal i com va dir en Jordi, teníem que destacar dues pràctiques realitzades al blog, de les quals estiguéssim satisfetes.
En el meu cas la primera pràctica de la que estic conforma i m'ha agradat realitzar-la ha estat la pràctica del Movie Maker.
He pogut fer un video sobre un tema que m'agrada des de que era petita, que és el bàsquet. Vaig disfrutar grabant a les noies de l'IES Mart Dot, i a l'hora d'utilitzar el programa va ser una mica estressant, ja que era la primera vegada que utilitzava aquest programa, però estic molt satisfeta del treball realitzat encara que hagués estat moltes hores davant de l'ordinador. Aquesta pràctica amb Movie Maker, com moltes altres, em servirà per tal de que els meus futurs alumnes tinguin un bon record de la seva etapa d'edudcació infantil.
La segona pràctica ha estat utilitzar els diversos programes com slidshare, slideboom, scribd, cmap Tools...els quals no els conieixia i m'han resultat molt útils a l'hora de treballar amb el blog i aquests també durant la carrera, possiblement alguns els hauré d'utilitzar per fer presentacions de mapes conceptuals entre d'altres...
Definitivament abans de començar tenia por per si no m'en sortia amb el blog, però finalment m'he adonat que si he estat capaç.
Valoració Viquipèdia
Ha estat una experiència una mica difícil i sorprenent, ja que no sabíem exactament quin tema escollir per aportar informació o per crear una nova entrada dins la viquipèdia, però finalment ho vam aconseguir gràcies al treball que havíem de fer sobre un concert símfonic de l'assignatura de llenguatge musical.
Aportació a la Viquipèdia
Per tal de poder veure aquesta aprotació s'ha de clicar al següent link:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Carles_Suri%C3%B1ach
jueves, 24 de diciembre de 2009
Competències digitals del mestre
Com a Mestres,hem de tenir coneixement sobre les innovacions de les tecnologies de la informació i la comunicació ( TIC) amb la fi de poder ensenyar i educar als infants de les aules sense quedar-se enrere,ja que aquestes competències digitals cal anar-les millorant ja que la tecnologia avança ràpidament, és a dir el nostre aprenentatge haurà de ser continuat.
Les TIC ens faciliten a gestionar la informació de manera senzilla i a comunicar-nos amb els alumnes per fer-ho un mitjà d’aprenentatge d’utilitat.
Normes de l’UNESCO:
Els docents hauran d’adquirir els tres nivells d’aprofundiment de l’ús de la tecnologia.
Nocions bàsiques de tecnologia: Es refereix a que els mestres hauran d’adquirir coneixements sobre els ordinadors i els programes que el componen. A part d’adquirir aquests coneixements sobre tecnologia també hauran de saber treballar amb aquesta en grups o individualment. A més a més hauran de saber d’utilitzar el recurs d’Internet, ja que ells mateixos s’aniran enriquint amb els diferents coneixements que aporti les diverses webs.
Aprofundiment de coneixements: Els docents han de conèixer i utilitzar les diferents aplicacions i instruments en les situacions en les que hi hagi algun problema i també hauran d’ajudar als alumnes i a ells mateixos, a l’hora de poder resoldre els problemes hauran d’accedir a informacions o comunicar-se amb experts en algunes matèries, per tant tenen l’obligació de saber utilitzar xarxes de recursos.
Per crear i supervisar els plans dels projectes dels estudiants han d’arribar a conèixer totes les TIC amb perfecció i també per poder explicar la seva pròpia formació professional.
Creació de coneixements: Els docents han de ser capaços de que els seus alumnes tinguin tots els coneixements de les TIC i que vagin adquirint nous aprenentatges, sense mai oblidar-se del que van aprendre amb anterioritat. Un altre aspecte important dels docents és que han de mostrar l’experimentació, l’aprendre continuat i l’ utilització de les TIC amb vista de crear uns futurs estudiants amb molt de coneixement.
Normes de la ISTE:
La ISTE ha publicat dos documents que recullen les competències que haurien d’adquirir els docents i els estudiants:
Normes Nacionals sobre Tecnologia Educativa per a Docents. Segons aquestes normes els docents haurien de ser competents en:
* Inspirar i facilitar l'aprenentatge i la creativitat dels estudiants
* Planificar i dissenyar experiències d'aprenentatge i avaluació incorporant
instruments contemporanis
* Mostrar coneixements, habilitats i estratègies de treball innovadores i centrades
en la societat digital
* Promoure la ciutadania digital i la responsabilitat
* Millorar la pròpia pràctica professional i la capacitat de lideratge
Normes Nacionals sobre Tecnologia Educativa per a Estudiants
* Creativitat i innovació
* Comunicació i col•laboració
* Investigació i fluïdesa en l'ús de la informació
* Pensament crític, resolució de problemes i presa de decisions
* Ciutadania digital
* Funcionament de la tecnologia i conceptes
miércoles, 23 de diciembre de 2009
Capacitats perceptiu-motrius: Organització temporal
martes, 22 de diciembre de 2009
QUADERN DE VIATGE (II)
jueves, 17 de diciembre de 2009
QUADERN DE VIATGE (I)
martes, 15 de diciembre de 2009
sábado, 12 de diciembre de 2009
GOOGLE DOCS
La primera part va consistir en crear i compartir un document de text. Aquest el va crear una de les components del grup, la Sara Quiñoy. Quan ja el va tenir creat ens va enviar a les altres components del grup una invitació per tal de que poguéssim aportar informació dins del document creat. A l'hora d'enviar-nos la invitació va haver de seguir una sèrie de passos: va anar a "compartir", "invitar usuaris" i va afegir les direccions de les components i del professor de Gestió de la Informació i TIC, Jordi Simón.
Per a qualsevol de nosaltres que volgues escriure informació en el document havíem d'anar a "edita", escriure tota la informació i clicar a l'opció "desa" i apareixien totes les aportacions que hi haguéssin fins el moment.
En el nostre cas, totes teniem una part assignada del treball.
En aquest link és pot veure el document de text:
http://docs.google.com/Doc?docid=0Ac47Nm_IE2U2ZDh2NmJ4dF8waGtqOTUyY3c&hl=en
En la segona part del treball vam haver de crear una presentació per tal d'utilitzar-la com a eina de comunicació entre les components del grup. El primer pas va ser crear una portada i un index i finalment cada membre del grup creava una diapositiva en la qual posava el que havia fet anteriorment en el document de text.
Aquesta és el resultat de la nostra presentació:
La última part del nostre treball va consistir en la creació d`'un full de càlcul i d'un formulari. Amb el primer l'única intenció que teníem era la de recollir les respostes que vam respondre en el formulari. Aquest també el vam haver de crear, dins de l'apartat "formulari", "crear un formulari" i finalment abans de desar el treball, vam omplir una taula amb preguntes que totes vam haver de respondre. Quan vam desar és va crear el full de càlcul.
Aquest és el formulari:
http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dDNQaW9PVTZwVFB1WEU2dDVQSDVITUE6MA
El full de càlcul és el següent:
http://spreadsheets.google.com/ccc?key=0Au3-hzq6KMG4dDNQaW9PVTZwVFB1WEU2dDVQSDVITUE&hl=en&invite=CIayhekK
Després d'haver realitzat el formulari i el full de càlcul, les dades es varen recullir en els gràfics següents:
http://spreadsheets.google.com/viewanalytics?formkey=dDNQaW9PVTZwVFB1WEU2dDVQSDVITUE6MA
jueves, 10 de diciembre de 2009
JCLIC
http://grups.blanquerna/.url.edu/clic2009k/AnaCubet/fruites.htm
miércoles, 9 de diciembre de 2009
Qui sou vosaltres?(Tercera versió)
Qui sou vosaltres?
Un a dalt i l'altre a baix
tranquils o esbojarrats,
entre el nas i el mentó
es barallen per donar-se un petó.
Fervents i vermells com la sang
son sensibles tot l'any,
tallats a l'hivern
i humits a l'estiu.
Amb els anys es fan grans
i s'ajunten amb altres semblants.
Fins o gruixuts
tots poden parlar, cantar i estimar .
lunes, 7 de diciembre de 2009
Cançó "Rutines"
RUTINES
M’aixeco, em rento la cara,
em vesteixo, esmorzo i em rento les dents.
Vaig a l’escola aprenem, juguem, cantem
i a les dotze tots dinem!
Tornem a l’escola,
pilotes, sorra i cubells.
toca berenar
i jugar una estona més.
Pim pam estem molt contents!
Pim pam ens ho passem molt bé!
Pim pam tots junt juguem!
I alhora tots piquem!
En dutxem i estem ben nets
Qué sopem avui?
Sopa, carn o peix
em menjaré un feix.
Un conte explica la mare
i dormim com angelets,
despertarem contents
al dia següent.
Pim pam estem molt contents!
Pim pam ens ho passem molt bé!
Pim pam tots junt juguem!
I alhora tots piquem!
tipus de llenguatges
Abans de realitzar el debat teníem que haver portat les definicions dels tres tipus de llenguatge:
Llenguatge quotidià: És el primer llenguatge que adquirim els humans, per tant és el més espontani i el més fàcil per comunicar-se ja que utilitza les principals vies de comunicació. És l'únic llenguatge altruista.
Llenguatge publicitari: L'objectiu d'aquest llenguatge és buscar resposta del public en un temps determinar. Per tal d'aconseguir-ho utilitza els llenguatges quoitidià i poètic, encara que el publicitari és el més persuasiu.
sábado, 5 de diciembre de 2009
Valoració Blogosfera
També ha estat un bon treball per veure com podem arribar a treballar en grup amb una eina que mai, en el meu cas, havia utilitzat com es el blog i per tal de conèixer més a la gent amb la qual hi passaré els quatre anys que dura la carrera.
viernes, 4 de diciembre de 2009
Pràctica Fluxogrames

A continuació és pot veure un fluxograma sobre el procés de travessar una cruïlla on hi ha semàfors.

Pràctica mapes conceptuals

Historia de l'Oriol
Avui dilluns, l’Oriol no té classe a la universitat però com que és un noi molt aplicat, decideix anar-hi perquè necessita informació per realitzar un treball de psicologia.
Però abans de començar cal agafar forces, així doncs, decideix passar pel bar per fer un cafè i menjar un bon entrepà, i més tard puja al segon pis direcció a la biblioteca.
Un cop allà, cerca al catàleg de l’ordinador en quina prestatgeria podrà trobar el llibre que necessita per fer el treball i va cap aquesta per tal d’obtenir-lo.
Amb molta atenció se'l llegeix i agafa els apunts necessaris per realitzar correctament el seu treball.
Finalment quan ja té tota la informació necessària decideix tornar a casa amb la seva motocicleta, un medi de transport que el farà arribar al seu lloc de destí en un tres i no res.
miércoles, 2 de diciembre de 2009
Qui sou vosaltres? (Segona versió)
Qui sou vosaltres?
Un a dalt i l'altre a baix
tranquils o esboixarrats,
entre el nas i el mentó
es barallen per donar-se un petó.
Fervents i vermells com la sang
son sensibles tot l'any,
tallats a l'hivern
i humits a l'estiu.
Amb els anys es fan grans
i s'ajunten amb altres semblants.
Fins o gruixuts
tots poden parlar, cantar i estimar.
Qui sou vosaltres? (Primera versió)
Un a dalt i l'altre a baix,
sense dir res s'estimen.
Fervents i vermells com la sang
viuen junts des de petits,
i ara que ja són grans
s'ajunten amb altres iguals.
De què estem parlant?

(Els llavis)

sábado, 28 de noviembre de 2009
Planeta OMNI
Aquest planeta s'havia de fer a partir de tots els materials, els quals ja coneixiem i ja havíem utilitzat fins al moment a totes les sessions d'educació visual i plàstica.
Aquest va ser el resultat:
jueves, 26 de noviembre de 2009
"Els intruments de percussió"
amb la baqueta i el bastó.
El cap ens tusten i el clatell
amb la maceta i el martell.
I tots nosaltres, bons minyons,
dels mastegots en fem cançons.
Però la mosca ens puja al nas
i la farem com un cabàs.
No negareu que hem avisat:
els notre COP serà SONAT!
Autor: Miquel Desclot
Llibre: Poesies amb suc
miércoles, 11 de noviembre de 2009
martes, 10 de noviembre de 2009
OMNI
• Nom original: Zampapans
• Classificació científica: aeròfon.
• Classificacrió tradicional: vent.
Materials utilitzats:
• Set canyes de bambú
• Cordes
• Suport per unir les canyes
• Silicona
Descripció de la construcció:
Per tal de poder construir una flauta de pa he hagut d’agafar set canyes de bambu, tallar-les en diferents mides, buidar una part del seu interior. Després unir-les una a una amb ajuda d’una corda i el suport corresponent. Lligar-les totes juntes i llimar-les per tal de que quedi un intrument uniforme i l’acabat perfecte ja que el so que es produeix en cadascuna d’elles es diferent depenen de l’aire i la profunditat de cadascun.
Finalment per tal de que l’aire no s’escapi, dins de cada canya, vaig haver de tapar els petits foradets que té la canya original amb una mica de silicona.
Daquesta manera tenim feta la construcció de l’intrument, el qual podem tocar i fer una composició musical.
Manual d’instruccions (com es toca):
Per tocar el zampapans s’ha d’agafar amb les mans i apropar la part superior a la boca, bufar (cap abaix) als forats que té l’intrument per tal de que sorti la melodia.
FOTOGRÀFIA OMNI
VIDEO
lunes, 2 de noviembre de 2009
pràctica audio
Un altre programa que hem treballat a Gestió de la informació i TIC, és l'Audacity. Aquest és un dels programes lliures que existeixen i es poden descarregar gratuitament.
A l'hora de realitzar aquesta pràctica hem de seguir una sèrie de passos que són les següents:
1- Gravar en una carpeta personal una cançó en format mp3.
2- Quan tinguem l'Audacty obert, obrim la cançó guardada anteriorment a la carpeta personal i apareix convertida per poder treballar amb el programa .
3- Seleccionar un minut qualsevol de la cançó amb el qual treballarem.
4- Triar un altre tros del minut abans seleccionat i clicar l'opció "editar" i seguidament "silenci". Amb aquest pas hem fet que un tros de la cançó quedi emmudit.
5- Després d'haver silenciat el tros, hem d'agafar el principi i el final d'aquest i seleccionar dins de l'opció "efectes", el fàding d'inici i fàding de final respectivament.
6- Després d'haver realitzat les modificacions (silenci i fàdings), hem de gravar amb un micròfon un missatge que tingui relació amb la cancó seleccionada per cadascú, en el meu cas la cançó és del grup OASIS i la cançó s'anomena "I'm outta time".
7- Per acabar amb el programa Audacity, hem de guardar la cançó en format mp3. Per poder guardar-la en aquest format hem d'anar a "fitxer", "exportar com a mp3", però abans de poder exportar-ho ens hauríem d'haver baixat a l'ordinador un descodificar LAME.
8- Registrar-nos a la pàgina web http://www.goear.com/ per tal de poder pujar el minut de cançó amb les respectives modificacions i generar un codi embed, per després pujar-ho al nostre blog.
jueves, 29 de octubre de 2009
Refranyer
1-Qui llengua té,
se les pensa totes.
2- Qui vol pressumir,
no té el seny gaire eixerit.
3- Qui t'entengui,
ha de patir.
4- Qui canta a la taula i es pixa al llit,
té el cap ple de fum.
martes, 27 de octubre de 2009
Imatge digital
Durant la classe vam estar realitzant els mateixos canvis que hem fet, cadascú amb la seva foto a casa seva, amb una fotografia dónada per en Jordi Simón.
La pràctica consistia en crear, a partir d'una imatge personal, tres imatges les quals fossin diferents:
- Un fragment de la imatge original.
- Reduir el nombre de píxels del conjunt de la imatge.
- Treure un element de la imatge.
Primer pas: Un fragment de la imatge original.
Agafem la imatge original i seleccionem una part de la fotografia, llavors la tallem i l'enganxem en una nova pàgina i ho guardemen format jpg.

Al'hora de reduir els píxels de la imatge hem d'anar a "Imatge" i clicar a "Escalar la imatge" i canviar el nombre de píxels que apareixen inicialment per 400 x 300 píxels.
Tercer pas: Treure un element de la imatge.

L'últim pas consisteix en treure un element de la imatge. En el meu cas he seleccionat un tros del cel, l'he copiat (CTRL +C) i després l'he enganxant (CTRL+V) sobre el fanal que es veu a la part dreta de la fotografia. Per tal d'eliminar-ho de la imatge original, he hagut d'arrossegar el tros que he copiat i he enganxat a sobre de l'element que vull eliminar. Per tal de que no es noti he utilitzat l'eina anomenada "clonador".
jueves, 22 de octubre de 2009
L'home observa amb atenció,
la casa encantada en silenci.
Els tigres tornen a regnar el Paradís
per no perdre's el crit.
Els xiscles interrompren l'avís
i els tigres el crit
El llibre mortal necessita preguntes
per contestar-les després.
miércoles, 21 de octubre de 2009
Calendari dels colors
A partir d'aquest poema vam haver de realitzar un poema propi amb diversos versos del poema de Albert Ràfols.
Aquest va ser el meu resultat:
El dilluns
entra per la porta blava.
El dimarts
el roig incandecent del semàfor.
Dimecres tres gotes de llimó
en un vas de ginebra.
El dijous és verd fosc
com un espès bosc.
El divendres
violetes tendres.
es pinta els ulls de gris brillant.
I el negre del diumenge
ni m'hi deixa veure!
sábado, 10 de octubre de 2009
Digitalització a les aules. Treball Blogosfera
La notícia l'he tret de la següent pàgina web: http://www.3cat24.cat/noticia/403578/catalunya/Els-ordinadors-portatils-arribaran-aquest-curs-a-33000-alumnes-catalans
Resum de la notícia:
A partir d'aques curs 2009/2010 el govern català vol instaurar a 325 escoles catalanes el nou pla que consiteix en introduir a les aules els ordinadors. Amb aquest pla es vol arribar a aconseguir que els nois i noies es familiaritzin amb aquestes tecnologies però sempre des de un àmbit educatiu.
El pla esta dividit en dues fases, la primera consisteix en que al començament del curs 09/10, 6.000 alumnes dels dos primers cursos de l'ESO comencin a utilitzar aquesta nova eina en totes les asignatures, mentre que la segona fase consistirà en que a principis de l'any 2010, 16.000 alumnes de secundària i 11.000 de cinquè i sisè de primària també utilitzin els ordinadors a totes les asignatures. Després d'aquesta prova el Departament d'Educació de la Generalitat instaurarà aquest pla durant els pròxims quatre anys.
La Generalitat subvencionarà els portàtils, és a dir que s'encarregaran de la meitat del que costin, 150 € mentre que les famílies haurán de pagar la resta. Per a les famílies que no poden fer front a aquestes mesures podrán demanar beques per tal de poder pagar els 150€ restants.
Aquests ordinadors tindran un sistema de control per tal de que els alumnes els utilitzin de manera educativa. Aquesta informació la va explicar el secretari de Polítiques Educatives, Francesc Colomer en un programa de ràdio català.
miércoles, 7 de octubre de 2009
Treball revista seminari
Protagonistes, ja!: Perspectiva de la infancia i l’adolescència. [Barcelona]. (2009), núm. 51
Llengua en què es publica: Aquesta revista està publicada en llengua catalana.
Contingut i seccions:
La revista està composta per diversos apartats com són l'editorial, diferents articles i notícies relacionats amb la infància, un debat que parlava del Consell Nacional d'infància de Catalunya.
Interès pel seminari:
“Projecte d’atenció especialitzada per fills i filles víctimes de violència familiar i de gènere”.
Aquest article ens sembla interessant ja què parla sobre l’ajuda psicològica als infants, esl quals han patit violència de gènere per part de la família, normalment pares.
Aquesta ajuda la ofereix la Fundació IReS, per tal que aquest nens en un futur no arribin a ser com els pares maltractadors, i es recuperin d’aquestes males experiències.
Cita de l’article:
PLAZA, M. psicòloga, BUSTAMANTE, J. psicòleg, ROCHE, Fi. Educadora. FABRA,N. Directora de Recerca, Desenvolupament i Formació.FUNDACIÓ IReS, S.A. // “Projecte d’atenció especialitzada per fills i filles víctimes de violencia”. // Protagonistes, ja! 2009. nº 51, pàg. 10-11.
Resum de l’article:
La IReS es una organització que s’encarrega de millorar la societat, centrant-se en quatre àmbits: inclusió social, infancia i família, accions contra la violència familiar i de gènere i acció social en el sistema judicial.
Aquest article es centra en l’àmbit de la violència familiar i de gènere, respecte els ifants que són maltractats per part dels pares, ja sigui de forma psicològica com física, i per les mares que no conencten amb els seus fills.
El projecte que realitza la IReS es que l’infant pugui tenir una llar tranquila, sense problemas i alhora prevenir les posibles seqüeles que aquest pot desenvolupar en el seu futur, com alteracions físiques, emocionals i conductuals (transtorn del son, baixa autoestima, agressivitat…).
Els nens i nenes es pregunten el perquè d’aquestes situacions i arriben a creure que les son les formes correctes de conviure amb la resta de gent.
L’IReS s’encarrega d’organitzar treballs individuals i grupals tant amb infants com amb mares. Amb els infants el procès de recuperació té una durada mínima d’un any i es realitza en tres fases: acollida, tractament i seguiment.
En aquest treball també s’impliquen les mares ja que tenen un paper fonamental a la vida dels seus fills i aprenen a conectar amb aquests, aconseguint així un vincle necessari mare- fill.
Comentari de l’article:
Actualment hi ha moles nen que pateixen violència de gènere en l’àmbit familiar i des de fa quaranta anys l’IReS realitza una tasca per tal de millorar això.
Personalment i com a futures mestres, creiem que els projectes d’aquesta organització porta a terme són una bona manera de millorar la societat per tal de que els futurs pares no repeteixin les accions viscudes amb anterioritat.
La mare té un paper molt important en l’educació del fill per tal de que es produeixi una comunicació assertiva, per això, estem d’acord en la recuperació de la mare com a tal.
sábado, 26 de septiembre de 2009
Conte Corneli
Corneli en veure els petits cocodrils intentant imitar-lo, va decidir de no anar-se’n en lloc i fer que els petits aprenguessin tot el que ell havia après durant tot el temps que va estar fora de casa.
Corneli va apropar-se als petits cocodrils i els hi va demostrar el que sabia fer. Els petits van quedar bocabadats, per això van demanar-li que els hi ensenyés tot allò.
L’endemà va començar a ensenyar als petitons. Aquests aprenien molt ràpid i cada cop que en Corneli els hi feia alguna peripècia ells el miraven amb cares de sorpresa i il•lusió.
Van passant els anys, fins que un dia va decidir de marxar sense dir res a ningú; però per sorpresa d’ell un d’aquells cocodrils petitons, els quals ell havia ensenyat, va veure’l i va dir-li que si s’anava ell també.
Corneli es va quedar molt parat quan va escoltar aquelles paraules, però no podia deixar que el cocodril abandonés la seva família, per tant en Corneli va decidir no marxar i quedar-se amb els seus antics alumnes. Juntament amb aquests van començar a ensenyar als nous cocodrils que cada dia anaven naixent, sense que ningú possés cap impediment per allò que feien.
Fragment del conte del cocodril Corneli
Corneli era un cocodril que quan va sortir de l’ou en canvi d’arrossegar-se per el terra, com feien els de la seva espècie, va posar el cos en vertical.
Un dia va decidir marxar ja que es sentia desplaçat per tothom. Quan feia dies que era fora va conèixer a un mico que també tenia el cos en vertical. El cocodril es va quedar parat al veure quins moviments feia damunt de l’arbre i va demanar-li que li ensenyés. Aquest va acceptar però ja li va dir que no era fàcil.
Quins mecanismes s’han posat en marxa a l’hora de sentir l’historia del cocodril Corneli?
Al principi del relat estava una mica sorpresa ja que no pensava que el primer dia ens expliquessin un conte, vaig escoltar la història amb molta atenció. Mentre anava avançant l’explicació del conte, m’ho imaginava com si estigues dins del conte com si d’un personatge es tractés. M’imaginava els personatges, tots els moviments, accions que aquests feien…tot. Encara que en alguns fragments del conte em donava una mica de llàstima i d’altres d’alegria per el cocodril.
domingo, 20 de septiembre de 2009

Els ordinadors eren màquines per fer càlculs que amb el temps també van servir per comunicar-nos.
A mitjans del segle XX, Vannebar Bush va proposar un model per millorar la comunicació científica qe consistia en col·locar els conceptes en llocs diferents, els quals s'arriba mitjançant uns punts de connexió. Per tal de que millorès aquesta comunicació calia operar com la ment humana, és a dir per associació d'idees.
Amb el temps els ordinadors començen a treballar amb textos, sons i imatges.
Ted Nelson va crear un projecte com Internet però 30anys abans, anomenada Xanadu la qual va passar a la història, encara que no es va realitzar.
Als anys nouranta van aparèixer els primers hipermedia sobre CD rom. Aquests tenien proposits educatius però els que més impacte van tenir a la societat foren els videojocs.
La interfície es el que permet la comunicació entre dos sistemes o d'un sistema amb l'exterior.
sábado, 19 de septiembre de 2009
Primeres Paraules

miércoles, 16 de septiembre de 2009
Definició verbs essencials
ESCOLTAR: Fer atenció per sentir un so, un soroll, el que diu una altra persona.
ESCRIURE: Posar lletres o altres signes en un paper o en una altra superfície amb un llapis, guix, un teclat o altres intruments, per representar paraules i expressions.
LLEGIR: Interpretar en un text escrit els sons que representen les lletres.
PARLAR: Dir una persona el que pensa per mitjà d'un llenguatge articulat.
MIRAR: Estar de cara a, estar orientat cap a algun lloc... s'utilitza el sentit de la vista.