viernes, 25 de diciembre de 2009

Intervenció de síntesi

A l'última classe de Gestió de la Informació i TIC, el nostre professor, Jordi Simón, ens va proposar de fer una sintesí sobre el blog.
En un primer moment vaig quedar-me una mica bloquejada, ja que estava rebent molta informació desconeguda en un moment, però amb el temps i amb l'ajuda, quan es necessitava, de les companyes em va començar a agradar més l'assignatura, vaig trobar l'interès que al prinicipi no l'hi vaig veure.
Gràcies a l'assignatura de Gestió de la Informació i TIC, hem pogut treballar temes desconeguts per mi i per les meves companyes, dins de l'informàtica dirigida per els/les futurs/es mestres. També ha estat una bona eina per poder unir en un mateix lloc les assignatures que hem estat treballant al llarg del semestre.

Tal i com va dir en Jordi, teníem que destacar dues pràctiques realitzades al blog, de les quals estiguéssim satisfetes.

En el meu cas la primera pràctica de la que estic conforma i m'ha agradat realitzar-la ha estat la pràctica del Movie Maker.
He pogut fer un video sobre un tema que m'agrada des de que era petita, que és el bàsquet. Vaig disfrutar grabant a les noies de l'IES Mart Dot, i a l'hora d'utilitzar el programa va ser una mica estressant, ja que era la primera vegada que utilitzava aquest programa, però estic molt satisfeta del treball realitzat encara que hagués estat moltes hores davant de l'ordinador. Aquesta pràctica amb Movie Maker, com moltes altres, em servirà per tal de que els meus futurs alumnes tinguin un bon record de la seva etapa d'edudcació infantil.


La segona pràctica ha estat utilitzar els diversos programes com slidshare, slideboom, scribd, cmap Tools...els quals no els conieixia i m'han resultat molt útils a l'hora de treballar amb el blog i aquests també durant la carrera, possiblement alguns els hauré d'utilitzar per fer presentacions de mapes conceptuals entre d'altres...

Definitivament abans de començar tenia por per si no m'en sortia amb el blog, però finalment m'he adonat que si he estat capaç.

Valoració Viquipèdia

Quan el nostre professor de Gestió de la Informació i TIC, ens va explicar que a la Viquipèdia podíem fer les nostres aportacions em va semblar una idea interessant ja que pensava que l'informació que des de fa uns anys havia estat consultant, era de gent que es dedicava completament a això.
Ha estat una experiència una mica difícil i sorprenent, ja que no sabíem exactament quin tema escollir per aportar informació o per crear una nova entrada dins la viquipèdia, però finalment ho vam aconseguir gràcies al treball que havíem de fer sobre un concert símfonic de l'assignatura de llenguatge musical.

Aportació a la Viquipèdia

En una de les classes de Gestió de la Informació i TIC, vam treballar la Viquipèdia, aquest també es tenia que realitzar en grup. En el meu grup vam crear un compte col·lectiu "Lansi" i després Laura Molina i jo vam decidir aportar informació a la Viquipèdia sobre el compositor i director català Carles Suriñach Wrokona, ja que des de l'àrea de llenguatge musical vam anar a veure una obra a l'Auditori i una de les obres que s'interpretaven era d'aquest director i vam decidir aportar informació sobre aquest.

Per tal de poder veure aquesta aprotació s'ha de clicar al següent link:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Carles_Suri%C3%B1ach

jueves, 24 de diciembre de 2009

Competències digitals del mestre

Per poder viure al SXXI sense ser analfabets digitals,gaudim d’unes competències digitals,es a dir: Hem de conèixer i saber aplicar les noves tecnologies en tots els àmbits.

Com a Mestres,hem de tenir coneixement sobre les innovacions de les tecnologies de la informació i la comunicació ( TIC) amb la fi de poder ensenyar i educar als infants de les aules sense quedar-se enrere,ja que aquestes competències digitals cal anar-les millorant ja que la tecnologia avança ràpidament, és a dir el nostre aprenentatge haurà de ser continuat.

Les TIC ens faciliten a gestionar la informació de manera senzilla i a comunicar-nos amb els alumnes per fer-ho un mitjà d’aprenentatge d’utilitat.

Normes de l’UNESCO:

Els docents hauran d’adquirir els tres nivells d’aprofundiment de l’ús de la tecnologia.

Nocions bàsiques de tecnologia: Es refereix a que els mestres hauran d’adquirir coneixements sobre els ordinadors i els programes que el componen. A part d’adquirir aquests coneixements sobre tecnologia també hauran de saber treballar amb aquesta en grups o individualment. A més a més hauran de saber d’utilitzar el recurs d’Internet, ja que ells mateixos s’aniran enriquint amb els diferents coneixements que aporti les diverses webs.

Aprofundiment de coneixements: Els docents han de conèixer i utilitzar les diferents aplicacions i instruments en les situacions en les que hi hagi algun problema i també hauran d’ajudar als alumnes i a ells mateixos, a l’hora de poder resoldre els problemes hauran d’accedir a informacions o comunicar-se amb experts en algunes matèries, per tant tenen l’obligació de saber utilitzar xarxes de recursos.
Per crear i supervisar els plans dels projectes dels estudiants han d’arribar a conèixer totes les TIC amb perfecció i també per poder explicar la seva pròpia formació professional.

Creació de coneixements: Els docents han de ser capaços de que els seus alumnes tinguin tots els coneixements de les TIC i que vagin adquirint nous aprenentatges, sense mai oblidar-se del que van aprendre amb anterioritat. Un altre aspecte important dels docents és que han de mostrar l’experimentació, l’aprendre continuat i l’ utilització de les TIC amb vista de crear uns futurs estudiants amb molt de coneixement.


Normes de la ISTE:


La ISTE ha publicat dos documents que recullen les competències que haurien d’adquirir els docents i els estudiants:
Normes Nacionals sobre Tecnologia Educativa per a Docents. Segons aquestes normes els docents haurien de ser competents en:

* Inspirar i facilitar l'aprenentatge i la creativitat dels estudiants
* Planificar i dissenyar experiències d'aprenentatge i avaluació incorporant
instruments contemporanis
* Mostrar coneixements, habilitats i estratègies de treball innovadores i centrades
en la societat digital
* Promoure la ciutadania digital i la responsabilitat
* Millorar la pròpia pràctica professional i la capacitat de lideratge

Normes Nacionals sobre Tecnologia Educativa per a Estudiants

* Creativitat i innovació
* Comunicació i col•laboració
* Investigació i fluïdesa en l'ús de la informació
* Pensament crític, resolució de problemes i presa de decisions
* Ciutadania digital
* Funcionament de la tecnologia i conceptes

miércoles, 23 de diciembre de 2009

Capacitats perceptiu-motrius: Organització temporal

El dia 4 de Decembre de 2009 a l'assignatura d'Educació Física, una sèrie de grupss vam haver de presentar diversos temes escollits per la professora Dolors Ribalta i el professor Marc Franco. El meu grup va haver de presentar el tema de les Capacitats Perceptiu-Motrius: Organització Temporal. El meu grup estava format per Maria Caubet, Alba Cicharik, Silvia de Dios i jo, Ana Cubet. Aquest va ser el Power Point que vam presentar juntament amb les nsotres explicacions.


martes, 15 de diciembre de 2009

sábado, 12 de diciembre de 2009

GOOGLE DOCS

En una de les classes de Gestió de la Informació i TIC, vam treballar el google docs, vam haver de crear grups per poder treballar-ho. El meu està compost per Núria Garrido, Sara Quiñoy, Iris Salat, Arantxa Rubio, Arantxa Hernández i jo.El treball té tres parts fonamentals, entre totes vam buscar un tema per treballar el google docs. Finalment vam decidir fer el treball sobre un cap de setmana a una casa rural.

La primera part va consistir en crear i compartir un document de text. Aquest el va crear una de les components del grup, la Sara Quiñoy. Quan ja el va tenir creat ens va enviar a les altres components del grup una invitació per tal de que poguéssim aportar informació dins del document creat. A l'hora d'enviar-nos la invitació va haver de seguir una sèrie de passos: va anar a "compartir", "invitar usuaris" i va afegir les direccions de les components i del professor de Gestió de la Informació i TIC, Jordi Simón.
Per a qualsevol de nosaltres que volgues escriure informació en el document havíem d'anar a "edita", escriure tota la informació i clicar a l'opció "desa" i apareixien totes les aportacions que hi haguéssin fins el moment.
En el nostre cas, totes teniem una part assignada del treball.

En aquest link és pot veure el document de text:

http://docs.google.com/Doc?docid=0Ac47Nm_IE2U2ZDh2NmJ4dF8waGtqOTUyY3c&hl=en


En la segona part del treball vam haver de crear una presentació per tal d'utilitzar-la com a eina de comunicació entre les components del grup. El primer pas va ser crear una portada i un index i finalment cada membre del grup creava una diapositiva en la qual posava el que havia fet anteriorment en el document de text.

Aquesta és el resultat de la nostra presentació:




La última part del nostre treball va consistir en la creació d`'un full de càlcul i d'un formulari. Amb el primer l'única intenció que teníem era la de recollir les respostes que vam respondre en el formulari. Aquest també el vam haver de crear, dins de l'apartat "formulari", "crear un formulari" i finalment abans de desar el treball, vam omplir una taula amb preguntes que totes vam haver de respondre. Quan vam desar és va crear el full de càlcul.

Aquest és el formulari:

http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dDNQaW9PVTZwVFB1WEU2dDVQSDVITUE6MA

El full de càlcul és el següent:

http://spreadsheets.google.com/ccc?key=0Au3-hzq6KMG4dDNQaW9PVTZwVFB1WEU2dDVQSDVITUE&hl=en&invite=CIayhekK


Després d'haver realitzat el formulari i el full de càlcul, les dades es varen recullir en els gràfics següents:

http://spreadsheets.google.com/viewanalytics?formkey=dDNQaW9PVTZwVFB1WEU2dDVQSDVITUE6MA

apunts conferència Eulàlia Bosch

apunts conferència eulàlia bosch

jueves, 10 de diciembre de 2009

JCLIC

Avui a classe de Gestió de la Informació i TIC hem treballat el Jclic per tal de treballar les fruites i les seves caracteristiques. De manera que els nens puguin jugar i aprendre a la vegada. Aquest es l'enllaç per poder arribar-hi a treballar les fruites:


http://grups.blanquerna/.url.edu/clic2009k/AnaCubet/fruites.htm

miércoles, 9 de diciembre de 2009

Qui sou vosaltres?(Tercera versió)

Qui sou vosaltres?


Un a dalt i l'altre a baix

tranquils o esbojarrats,

entre el nas i el mentó

es barallen per donar-se un petó.


Fervents i vermells com la sang

son sensibles tot l'any,

tallats a l'hivern

i humits a l'estiu.


Amb els anys es fan grans

i s'ajunten amb altres semblants.

Fins o gruixuts

tots poden parlar, cantar i estimar .


lunes, 7 de diciembre de 2009

Cançó "Rutines"

RUTINES

M’aixeco, em rento la cara,

em vesteixo, esmorzo i em rento les dents.

Vaig a l’escola aprenem, juguem, cantem

i a les dotze tots dinem!

Tornem a l’escola,

pilotes, sorra i cubells.

toca berenar

i jugar una estona més.

Pim pam estem molt contents!

Pim pam ens ho passem molt bé!

Pim pam tots junt juguem!

I alhora tots piquem!

En dutxem i estem ben nets

Qué sopem avui?

Sopa, carn o peix

em menjaré un feix.

Un conte explica la mare

i dormim com angelets,

despertarem contents

al dia següent.

Pim pam estem molt contents!

Pim pam ens ho passem molt bé!

Pim pam tots junt juguem!

I alhora tots piquem!

tipus de llenguatges

Després del debat que vam realitzar l'altre dia a classe sobre els tres tipus de llenguatges (quotidià, publicitari i poètic) i arribar a la conclusió de que tots tres llenguatges tenen una finalitat comercial, és a dir que la comunicació vol vendre.
Abans de realitzar el debat teníem que haver portat les definicions dels tres tipus de llenguatge:

Llenguatge quotidià: És el primer llenguatge que adquirim els humans, per tant és el més espontani i el més fàcil per comunicar-se ja que utilitza les principals vies de comunicació. És l'únic llenguatge altruista.

Llenguatge publicitari: L'objectiu d'aquest llenguatge és buscar resposta del public en un temps determinar. Per tal d'aconseguir-ho utilitza els llenguatges quoitidià i poètic, encara que el publicitari és el més persuasiu.
Lleguatge poètic: És un llenguatge melòdic que té figura i ritme aparent o evident, ens aporta imatges mentals i té una funció estètica. Aquest tipus de llenguatge utilitza els altres dos llenguatges.
Aquests llenguatges tenen la mateixa importància en la comunicació, encara que el més utilitzat és el quotidià.

Dos entorns per a l'educació infantil

educalia i edu365

sábado, 5 de diciembre de 2009

Valoració Blogosfera

Fer aquesta pràctica, personalment m'ha resultat interessant i infomativa ja que gràcies a aquesta hem pogut esbrinar en grup, la digitalització a les aules, un tema molt important en l'educació, en el qual nosaltres, els/les futur/es mestres, haurem d'estar integrats i integrades dins d'aquest tema per tal de treballar amb els/les nostres futurs/es alumnes.
També ha estat un bon treball per veure com podem arribar a treballar en grup amb una eina que mai, en el meu cas, havia utilitzat com es el blog i per tal de conèixer més a la gent amb la qual hi passaré els quatre anys que dura la carrera.

viernes, 4 de diciembre de 2009

Llegenda





Llegenda Word

Pràctica Fluxogrames

A classe de Gestió de la Informació i TIC, hem treballat els fluxogrames, eines que s'utilitzen per representar procediments que fem per tal d'acabar realitzant una tasca. A l'hora de realitzar els fluxogrames hem de tenir en compte les formes que utilitzem, ja que cadascuna té una simbologia determinada:



A continuació és pot veure un fluxograma sobre el procés de travessar una cruïlla on hi ha semàfors.



Pràctica mapes conceptuals

El mateix dia que vam realitzar la pràctica dels fluxogrames, també el nostre professor de Gestio de la Informació i TIC, ens va explicar com fer els diversos mapes conceptuals, que al llarg de la nostra carrera i de la nostra vida laboral ens seran d'una gran ajuda. A classe després de l'explicació vam començar a fer un mapa conceptual sobre un tema que poguessim treballar aquesta eina abans de fer el definitiu, SOPAR DE NADAL, en el meu cas va ser sobre la carrera que estic cursant a Blanquerna. Finalment a casa nostra, vam haver de realitzar el mapa conceptual sobre un Sopar de Nadal. Per tal de realitzar-ho, primer vam haver de descarregar el programa Cmap Tools. Quan ja el teniem a l'ordinador vam haver de fer el mapa conceptual com nosaltres creiguessim que fos el correcte i finalment després d'haver-ho guardat, es va haver de passar a format .jmpeg per poder pujar el resultat al blog. Aquest és el meu mapa conceptual sobre el Sopar de Nadal que ens va liurar al blink el professor de Gestió de la Informació i TIC.


Pràctica Movie Maker

Diari d'un dia d'escola

dia de pràctiques

Historia de l'Oriol

La nostra tutora de seminari, Carmina Folch, ens va proposar una activitat diferent, com és la de fer fotografies a diferents àmbits de la Universitat i gravar una sèrie de sons. Tant les fotografies com els sons els teníem que utilitzar per tal de realitzar una història i aquest va ser el nostre resultat:



Avui dilluns, l’Oriol no té classe a la universitat però com que és un noi molt aplicat, decideix anar-hi perquè necessita informació per realitzar un treball de psicologia.

Però abans de començar cal agafar forces, així doncs, decideix passar pel bar per fer un cafè i menjar un bon entrepà, i més tard puja al segon pis direcció a la biblioteca.

Un cop allà, cerca al catàleg de l’ordinador en quina prestatgeria podrà trobar el llibre que necessita per fer el treball i va cap aquesta per tal d’obtenir-lo.
Amb molta atenció se'l llegeix i agafa els apunts necessaris per realitzar correctament el seu treball.

Finalment quan ja té tota la informació necessària decideix tornar a casa amb la seva motocicleta, un medi de transport que el farà arribar al seu lloc de destí en un tres i no res.


miércoles, 2 de diciembre de 2009

Qui sou vosaltres? (Segona versió)

Qui sou vosaltres?

Un a dalt i l'altre a baix
tranquils o esboixarrats,
entre el nas i el mentó
es barallen per donar-se un petó.

Fervents i vermells com la sang
son sensibles tot l'any,
tallats a l'hivern
i humits a l'estiu.

Amb els anys es fan grans
i s'ajunten amb altres semblants.
Fins o gruixuts
tots poden par
lar, cantar i estimar.



Qui sou vosaltres? (Primera versió)

Qui sou vosaltres?

Un a dalt i l'altre a baix,
sense dir res s'estimen.
Fervents i vermells com la sang
viuen junts des de petits,
i ara que ja són grans
s'ajunten amb altres iguals.

De què estem parlant?











(Els llavis)